VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb wat vragen ?!

Lees hier onder de veelgestelde vragen….

VEELGESTELDE VRAGEN
 • Hoe komt de koop tot stand? arrow

  Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken onder andere prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken dan legt de verkopende NVM-makelaar de afspraken vast in de koopovereenkomst.

  Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, komt de koop tot stand.

  Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je deze opgenomen wilt hebben in de koopovereenkomst, dan moet je dit meenemen in de onderhandelingen. Als koper krijg je niet automatisch een ontbindende voorwaarde.

  Koper en verkoper moeten het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopovereenkomst wordt opgemaakt. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

  - Financieringsvoorbehoud.
  - Geen huisvestingsvergunning.
  - Negatieve uitkomst van een bouwkundige keuring.
  - Het niet verkrijgen van Nationale Hypotheekgarantie.
  - NVM No-Risk clausule.

  De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit vloeit voort uit de Wet Koop onroerende zaak en heet het schriftelijkheidsvereiste.

  Een mondelinge of per e-mail bevestigde afspraak is dus niet voldoende. Zodra de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend en de koper (en eventueel de notaris) een afschrift van de overeenkomst heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking. Binnen deze tijd kun je als koper alsnog afzien van de koop. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

 • Wat houdt de 3 dagen bedenktijd voor de koper precies in? arrow

  De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

  De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.

 • Wat te doen bij verborgen gebreken na sluiten van de koopovereenkomst? arrow

  In principe geldt dat je een bestaand huis inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken koopt. Maar er zijn uitzonderingen. In het geval van een zogenaamd ‘ernstig gebrek’ of bij schending van de mededelingsplicht, kan de verkoper aansprakelijk zijn. Laat je grondig onderzoek na, dan is er een grotere kans dat u de verkoper niet meer aansprakelijk kunt stellen als later toch blijkt dat de woning gebreken heeft.

  Bij verborgen gebreken kun je de verkoper trachten aansprakelijk stellen. Hiervoor heb je juridische hulp nodig. Je kunt eventueel terecht bij Vereniging Eigen Huis of anders je eigen rechtsbijstand verzekering raadplegen.

 • Mag ik als koper advies van verkopend makelaar verwachten? arrow

  De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. Hij adviseert de verkoper tijdens het verkoopproces. De verkopende makelaar kan en mag daarom niet tegelijkertijd jouw belangen behartigen.

  Als je dus begeleiding en advies wilt tijdens het aankoopproces, dan is het verstandig zelf een aankopende NVM-makelaar in te schakelen.

 • Wat is het verschil tussen een NVM-aankoopmakelaar en aankoopcoach? arrow

  Een NVM-aankoopmakelaar heeft een meerjarige opleiding tot makelaar gevolgd, hij moet zich aan de Erecode houden en beschikt over het grootste netwerk en de grootste database uit de sector. Daarnaast loopt NVM voorop met innovatieve tools zodat jij altijd een streepje voor hebt op mensen zonder NVM-makelaar.

  Op een aankoopcoach is bovenstaande niet van toepassing. Dit is slechts een ‘coach’, geen professionele makelaar.

Contact

Hey! ?? Ik zou graag een vraag willen stellen.

  Op de hoogte blijven met onze nieuwsbrief

  Wil jij op de hoogte blijven van de laatste en leukste trends en ontwikkelingen binnen de woningmarkt, onze organisatie en onze diensten? Schrijf je dan nu in voor de Pulles Makelaardij  nieuwsbrief en je ontvangt elke twee maanden een update in jouw inbox.

   

  Inschrijven
  action-img3
  🍪

  Pulles Makelaardij maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat je hiermee akkoord.