Mijn favorieten

NVM Huisgarantie

De NVM Huisgarantie: de meest uitgebreide dekking tegen verborgen gebreken

Wie een woning koopt, zit niet te wachten op onverwachte tegenvallers. Toch kan iets dat aan de oppervlakte niet te zien was, bij nader inzien een flink mankement blijken te zijn. Voorkom dergelijke financiële tegenvallers. Met de NVM Huisgarantie bent u voor maximaal 12 maanden verzekerd tegen eventuele verborgen gebreken. En dat is wel zo’n veilig gevoel.

De NVM Huisgarantie werd door de NVM in samenwerking met Ocean Groepsverzekeringen exclusief ontwikkeld voor de makelaars van de NVM. De verzekering biedt voor maximaal twaalf maanden een zeer uitgebreide dekking tegen eventuele onverwachte schade. Een lekkend dak, rotte vloerbalken, een kapotte verwarmingsinstallatie of scheurende fundering: u hoeft zich er geen zorgen om te maken.

De voordelen van de NVM Huisgarantie:
verkleint het financiële risico van verborgen gebreken;
verzekert tegen mechanische èn bouwkundige verborgen gebreken;
biedt dankzij de keuring vooraf een volledig inzicht in de bouwkundige staat van uw woning
vereist slechts een éénmalige premie
biedt meer veiligheid bij de koop van uw huis: u weet wat u koopt!

Afsluiten is simpel
Het afsluiten van een NVM Huisgarantie is eenvoudig en gebeurt samen met uw makelaar van de NVM. Voor alle duidelijkheid even de stappen op een rij:

Samen met uw NVM-makelaaar vult u een aanvraagformulier in.

Vervolgens wordt uw droomhuis gekeurd door een gerenommeerd, speciaal geselecteerd bouwkundig bureau.

Het bureau stelt een rapport op waarin alle bouwkundige en mechanische onderdelen tijdens een grondige inspectie beoordeeld zijn. Alle gebreken en tekortkomingen die men is tegengekomen staan in het raport vermeld, zodat u een goed inzicht krijgt in de bouwkundige staat van de woning die u op het oog heeft. De vermelde onvolkomenheden zijn geen verborgen gebreken meer en vallen dus niet meer onder de dekking van de NVM Huisgarantie. Het keuringsrapport is maximaal 12 maanden geldig.

Om de verzekering aan te kunnen vragen, sturen wij uw aanvraagformulier met het keuringsrapport naar Ocean Groepsverzekeringen. U sluit uw verzekering rechtstreeks bij hen af. Van Ocean Groepsverzekeringen ontvangt u vervolgens ook een polis met daarbij de polisvoorwaarden en een nota.

De verzekering gaat in op de dag dat u eigenaar wordt van uw nieuwe woning.

Melden van schade
Mocht u een schade ontdekken die volgens u binnen de dekking valt, vraag dan een schadeformulier aan bij uw NVM-makelaar of direct bij Ocean Groepsverzekeringen. U kunt het ingevuld en ondertekend retourzenden. De schade wordt dan in behandeling genomen.

Compleet verzekerd
De NVM Huisgarantie verzekert zowel het mechanische als het bouwkundige gedeelte van het huis. Onder het mechanische gedeelte vallen onder andere de (warm)water- en verwarmingsinstallatie en de elektrische bedrading. Onder het bouwkundige gedeelte worden zaken verstaan als vloeren, gevels, binnenwanden en dakconstructies.

De NVM Huisgarantie verzekert tegen onverwachte schade aan:
gevels en fundering, buitenkozijnen, dak, kelder, vloeren, draagconstructies, dragende binnenwanden en plafonds, niet-dragende wanden, kozijnen, trappen, open haard, (warm)waterinstallatie, elektrische installatie, verwarmingsinstallatie en gasvoorzieningen

Eigen risico
Per schadegeval geldt een eigen risico van € 450,-. De verzekering is immers bedoeld tegen onverwachte schade en niet voor een klemmende deur of kapotte deurkruk. De maximale uitkering van de NVM Huisgarantie kan oplopen tot de herbouwwaarde van uw woning.

Kosten
De bouwkundige keuring kost ongeveer € 225,-. Daarnaast betaalt u een eenmalig premie (afhankelijk van de herbouwwaarde van uw woning), 7% assurantiebelasting over de premie en poliskosten. Een exacte kostenberekening regelen wij graag voor u.

Een voorbeeld:
De nieuwe eigenaar van een herenhuis in de binnenstad start het opknappen van de negentig jaar oude woning. Daarbij blijkt de trapboom verrot te zijn. De monumentale trap staat niet vermeld op de lijst van uit te voeren herstelwerk die na de bouwkundige keuring is opgesteld. De koper meldt de trap als verborgen gebrek bij de verzekeraar. Die stelt hem in het gelijk en vergoedt de kosten van een nieuwe trap: ruim € 7000,-. De koper betaalt alleen het bedrag aan eigen risico (€ 450,-).

Meer weten?
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons op. In een persoonlijk gesprek zetten we de voor- en nadelen voor u graag op een rij.

Deze informatie is bedoeld als algemene productinformatie. Hieraan kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.